donderdag 8 april 2021

Dividend beleggen in de beurs van de Verenigde Staten

Aandelen uit Amerika met een hoog dividend kunnen rekenen op veel aftrek onder investeerders uit de hele wereld, waaronder uit Nederland. Hoog dividend Amerikaanse aandelen kunnen zorgen voor een terugkerende en continue stroom aan inkomsten. Investeerders vanuit de hele wereld zien het dan ook als de uitdaging om de portefeuille zo vol mogelijk te krijgen met forse aandelen uit talloze multinationals uit de VS. Maar wat houdt dat hoog dividend beleggen nu eigenlijk in? Hoe zit het met die Amerikaanse aandelen in Nederland? Zijn er ook nadelen aan beleggen in deze hoog dividend aandelen uit de Verenigde Staten? Onder meer op deze vragen krijg je antwoord middels dit duidelijke artikel.

Wat is hoog dividend?

Dividendbeleggen lijkt misschien niet anders dan gewoon beleggen in aandelen, maar is toch wel echt anders. Dividend is namelijk bij deze vorm van beleggen het voornaamst doel. De naam dividend staat voor de uitkering die je als aandeelhouder krijgt van een bedrijf als zij winst maken. De investeerders profiteren zo tussentijds van hun aandelen en de Amerikaanse bedrijven krijgen daarmee wat meer zekerheid dat de aandeelhouders hun aandelen in ieder geval nog een tijdje vasthouden. Dividend is dus een beloning voor de investeerders en beleggers en kan door hen vertaald worden naar een goede continue stroom van inkomsten. Beleggers die al jong met deze vorm van beleggen beginnen kunnen al in enkele jaren een geldmachine hebben gecreƫerd die op regelmatige geld genereert, omdat ze ergens hoog dividend aandelen in hebben zitten.

Dividendbeleggen voorbeeld

Om je een beter en completer beeld te bieden van wat het beleggen in hoog dividend aandelen voor jou kan gaan doen, schetsen we een voorbeeld. Als je voor 1000 dollar aan aandelen belegt in een bedrijf uit de Verenigde Staten dat 7% dividend betaalt aan aandeelhouders. Je krijgt dan voor elke 1000 dollar per jaar 70 dollar terug. Wat als je die 1000 dollar elke maand investeert en dat gedurende een jaar of 20? Exact, dan heb je al snel 250 duizend dollar in die portefeuille zitten met los herinvesteringen van het ontvangen dividend en kom je al snel uit op een jaarlijks inkomen van 17 tot 20 duizend dollar. Je kunt ook meer dan 1000 dollar beleggen of hogere rentes vangen, waarmee je passieve inkomsten enkel maar vele malen hoger kunnen zijn.

Aandelen in Amerika

De hoofdzakelijke reden dat je voor aandelen uit de Verenigde Staten zou moetengaan, is dat ze daar veel winst maken en een hoog dividend uit willen keren. Dividend van 4% wordt als hoog beschouwd en heel veel Amerikaanse bedrijven betalen dat. Ook zijn bedrijven uit Amerika een goed besluit omdat Amerikanen zelf veel beleggen en voor later geld opzij zetten in allerlei fondsen. In principe volg je het Amerikaanse voorbeeld door in multinationals met een hoog dividend te gaan beleggen. In de geschiedenis is trouwens ook duidelijk geworden dat de Amerikaanse beurs wel tegen een stootje kan en zichzelf rap weer kan herstellen. Al met al heb je op een beurs in de VS meer zekerheden dan met aandelen vanuit hier.

Handelen in hoog dividend

Je hebt uitgebreid informatie gelezen over wat het precies betekent om te beleggen in hoog dividend bedrijven. Voordelen zijn het passieve inkomen dat je eruit krijgt en de zekerheid die de Amerikaanse beurs je te bieden heeft. Daarbij hoef je niet bang te zijn voor koersschommelingen, omdat die niet direct van invloed zullen zijn. Een groot nadeel van dividendbeleggen is dat het een tijdje kan duren voor je er een stabiel inkomen uithaalt. Deze vorm van dividend beleggen is dan ook vooral fijn voor mensen die nog een poosje te gaan hebben op de arbeidsmarkt en zeker nog 20 jaar kunnen investeren in hun portefeuille. Ben je van plan om te gaan investeren in aandelen uit de Verenigde Staten met aardig wat dividend? Dan is het verstandig om verder in dividendbeleggen te verdiepen, zodat je weet wat je te wachten staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aandelen in waterstof

De aandelen van bedrijven die in waterstof zitten zijn erg populair op dit moment. Particuliere beleggers zijn op zoek naar manieren om aa...