zaterdag 17 april 2021

Aandelen in waterstof

De aandelen van bedrijven die in waterstof zitten zijn erg populair op dit moment. Particuliere beleggers zijn op zoek naar manieren om aandelen in deze bedrijven te krijgen en te houden. Waarom zijn de aandelen van deze bedrijven zo populair, welke voordelen en nadelen zijn er precies en wat voor bedrijven zijn hierin actief? Aan de hand van dit artikel jees je over de achtergrond van energie uit waterstof en lees je welke grote bedrijven zich met waterstof bezighouden. Op die wijze kun je aan de hand van al deze handige info onderbouwd bepalen welke aandelen en welke fondsen je mee gaat nemen in je beleggingsportefeuille.

Wat is waterstof?
Als eerste is het natuurlijk zaak om te zien wat waterstof exact is. Waterstof wordt gehaald uit water door waterstof en zuurstof uit elkaar te koppelen. Waterstof wordt in dit proces opgeslagen en kan dan als energie gebruikt worden voor bijvoorbeeld het aansturen voertuigen. Doordat waterstof geproduceerd wordt door natuurlijke energie is dit een zeer schone manier van energiewinning. Daarnaast is ook de toepassing van waterstof duurzaam, omdat er sprake is van water (een natuurlijk element). Dit zijn belangrijke voordelen van waterstof als energie en de grootste reden dat bedrijven en beleggers er veel van verwachten.

Waterstof in de praktijk
Fijn dat we waterstof kunnen winnen, maar in welke toepassing gaan we dit terugzien in de praktijk? Nou, waterstof kan onder meer worden gebruikt door allerlei voertuigen, maar wordt door bedrijven ook al gebruikt als brandstof bij boten. Zodoende is de uitstoot van CO2 zo drastisch verlaagd dat er veel voordelen aan het milieu voor te noemen zijn. Echter kan waterstof ook ingezet worden om machines en apparatuur aan te sturen, heftrucks, vrachtwagens en zelfs complete vliegtuigen. Er zijn legio mogelijkheden , maar ook van de manier waarop waterstof uit water gehaald wordt is nog veel te leren over het gezond opwekken van energie uit water. En op die manier biedt waterstof nog meer mogelijkheden voor duurzaamheid.

Voordelen en nadelen waterstof
Wat waterstof betreft zijn er vele voordelen te noemen, zoals de duurzaamheid de manier waarop het gewonnen wordt en allerlei toepassingen ervan. Een groot en belangrijk gevolg is dat deze energie zorgt voor een verlaagde CO2-uitstoot, iets waar al jarenlang naar wordt gestreefd. Het mag duidelijk zijn dat waterstof absoluut gezien kan worden als een alternatief voor steenkool en aardgas en zal een goede bijdrage kunnen leveren aan de wereld. Maar er zijn ook nadelen, zoals het feit dat heel veel tankstations voorlopig nog niet ingericht zijn op het tanken ervan en een auto heel veel plaats nodig heeft om waterstof te kunnen bewaren. Je snapt het al, in een auto zoals we die nu hebben kun je slechts een klein stukje rijden op de duurzame waterstof, waardoor je dus vaak bij de pomp zal staan.

Waterstof aandelen
De voordelen wegen ruimschoots op tegen de nadelen en is het een slimme stap om aandelen voor waterstof te kopen. De vraag is: welke bedrijven zijn er en welke aandelen kan ik het beste kopen? Het grote Ballard Power is een bedrijf dat al jaren bezig is met energie uit waterstof te halen. De aandelen van dit grote bedrijf zijn toegenomen en zijn een van de beste die je kan hebben. Dan hebben we het Zweedse Powercell als goede tweede, want het is wereldwijd bezig met het produceren van brandstofcellen die toegepast kunnen worden bij waterstof. Powercell werkt samen met andere bedrijven om auto’s te ontwikkelen die op waterstof kunnen rijden. Je kan natuurlijk ook beleggen in een etf (of een beleggingsfonds) dat zich op schone energie richt. Zo’n etf is iShares Global Clean Energy. Dit richt zich op internationale bedrijven die bezig zijn met het creĆ«ren van schonere energie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aandelen in waterstof

De aandelen van bedrijven die in waterstof zitten zijn erg populair op dit moment. Particuliere beleggers zijn op zoek naar manieren om aa...